Kezdőlap » Legnépszerűbb városok » Barcelona » Barcelona Akvárium, Mágikus Szökőkút, Tibidabo Vidámpark, Gótikus negyed – Barcelona látnivalók 5. rész
0

Barcelona Akvárium, Mágikus Szökőkút, Tibidabo Vidámpark, Gótikus negyed – Barcelona látnivalók 5. rész 11/05/17

Szerző:

– Mágikus Szökőkút (Font magica de Montjuic) A Montjuic dombon található Mágikus Szökőkút (katalán és spanyol nyelven: Font magica de Montjuic, angol nyelven: Magic Fountain of Montjuic) vagy más néven […]


Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés küldése e-mailen pdf

– Mágikus Szökőkút (Font magica de Montjuic)

A Montjuic dombon található Mágikus Szökőkút (katalán és spanyol nyelven: Font magica de Montjuic, angol nyelven: Magic Fountain of Montjuic) vagy más néven a táncoló varázskút, Carles Buigas tervei alapján készült, az 1929-es barcelonai világkiállítás alkalmából. A projekten 3.000 ember dolgozott, akik nem egészen 1 év alatt, megalkották a szökőkutat. Az első show műsorra a világkiállítás megnyitója előtti napon került sor. A Katalán Nemzeti Művészeti Múzeum (Museu Nacional d’Art de Catalunya, MNAC) előtt álló Mágikus Szökőkút, amely Barcelona egyik leghíresebb látnivalója, súlyos károkat szenvedett a spanyol polgárháborúban, és nem is működött 1955-ig. Az 1980-as években a szökőkút mellé zene és fény show is párosult, majd az 1992-es olimpiai játékok idejére teljesen fel is újították. A zenék között modern és klasszikus zenék is felcsendülnek, meghallgathatjuk, A Keresztapa, A Gyűrűk ura, a Gladiátor filmek zenéje mellet Freddy Mercury és Montserrat Caballé duettjét is. A varázskútnak a látványos szín megjelenítése, a fények mozgása, a zene, és a víz akrobatikájának helyes kombinációja adja a mágikus varázsát. A szökőkút a Montjuic hegy felszíne alatti vízből táplálkozik, a vízforgató rendszer 5 szivattyúja a medencébe, amelynek mérete 50×65 méter, 2.600 liter vizet pumpál másodpercenként. A Mágikus Szökőkút számokban: medence kapacitás (max. 3.100.000 liter), hidraulikus szelep (109 db), vízsugarak (3620), fények száma ( 8 főfény és 4760 árnyalat), sűrített levegő csövek hossza (6 km), elektromos kábelek hossza (355 km).

Barcelona Mágikus Szökőkút

Mágikus Szökőkút – Font magica de Montjuic

 • Megtekintés: ingyenes
 • Üzemelési idő (április 30-szeptember 30.): 21:00-11:30 (csütörtök-vasárnap)
 • Üzemelési idő (október 1-április 29.): 19:00-09:00 (péntek és szombat)
 • Megjegyzés: A szökőkút nem üzemel hétfő, kedd, és szerdai napokon. A zenei összeállítás az üzemelési idő alatt minden órában és félórában kezdődik.
 • Megközelítés: metró (L1, L3, L8, Espanya megálló)
 • GPS koordináták: 41.3713311° (szélesség), 2.151617° (hosszúság)
 • Cím: Font magica de Montjuic, Avenida Maria Cristina, 08004 Barcelona

Olcsó fapados repülőjegyek Barcelona városába - Wizz Air, easyJet

– Barcelona Akvárium (L’Aquárium de Barcelona)

A Barcelona Akvárium (katalán nyelven: L’Aquárium de Barcelona, angol nyelven: Barcelona Aquarium) 1995. szeptember 8-án nyitotta meg kapuit a Port Vell kikötőben található szabadidős és oktatási központban. Az akvárium a Földközi-tenger és az óceánok élővilágát hivatott bemutatni. A Barcelona Akváriumban 35 tartály (14 mediterrán tartály, 7 trópusi tartály, és 14 egyéb tartály), és egy 80 méter hosszú víz alatti alagút található, ami egy 6 millió literes hatalmas Oceanarium medence alatt vezet végig. A medencékben 450 faj, mintegy 11.000 állatát tekinthetjük meg. A Barcelona Akvárium területén kávéházak, üzletek, ajándékboltok várják az érdeklődőket. A Barcelona Auditorium 168 férőhelyes helyiségében pedig, filmeket és dokumentumfilmeket vetítenek kiegészítésként a látogatóknak. A Planeta Aqua Hall egy egyedi hangulatú rész, rájákkal, piranhákkal, trópusi halakkal, ahol 200 fő számára van mód gálavacsorákat rendezni. A L’Aquárium Terrace egy nyitott tetejű panoráma terasz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész kikötőre és Barcelona városára. A teraszon egy 300 fő befogadására alkalmas étterem várja a látogatókat. Az Explora! interaktív rész kimondottan a gyermekek számára készült, ahol a mediterrán tenger 3 különböző területét ismerhetik meg. A mocsaras és sekély Delta del Ebro többnyire a vándorló madarak élőhelye, a homokos strandjairól és hatalmas szikláiról ismert Costa Brava a lagúnák szépségét mutatja be, az Islas Medas pedig, a víz alatti barlangokba enged betekintést. Plusz szolgáltatásként szakképzett és engedéllyel rendelkező búvároknak lehetőségük van, hogy a cápák közé merülhessenek (szerda, szombat, vasárnap) az Oceanarium medencéjébe. A merülés ára 300 euró, ami tartalmazza a teljes felszerelést, biztosítást, 2 fő számára ingyenes belépést az akvárium területére, és egy elméleti képzést.

IMAX mozi (IMAX Port Vell Barcelona)

Az IMAX mozi (IMAX Port Vell Barcelona) a Port Vell kikötő szabadidős területén található közvetlen a Barcelona Akvárium mellett. A moziban a nézők a filmeket háromféle formátumban tekinthetik meg. Az IMAX részlegen a filmek egy 21 méter magas 600 m2-es képernyőre vannak kivetítve, az Omnimax részen egy 180°-os 900 m2-es vetítési felületen keresztül tekinthetjük meg a filmeket, és az utolsó 3D részen pedig, egy 3D-s polarizált szemüvegen keresztül a filmeknek egy teljesen új dimenziót adva élvezhetjük át a legújabb mozi élményt.

Barcelona Akvárium

Barcelona Akvárium – L’Aquárium de Barcelona

 • Belépőjegy árak, 2011: felnőtt – 17.75 euró, nyugdíjas (60 év felett) – 14.75 euró, gyermek – 12.75 euró (4 és 12 év között)
 • Nyitvatartási idő (nyitás): 09:30
 • Nyitvatartási idő (zárás): 21:00 (hétfő-péntek), 21:30 (szombat-vasárnap és ünnepnapokon), 21:30 (június-szeptember), 23:00 (július-augusztus)
 • Megjegyzés: Az akvárium az év minden napján nyitva van.
 • Megközelítés: metró (L3, Drassanes megálló és L4, Barceloneta megálló), busz (14, 17, 19, 36, 38, 40, 45, 57, 59, 64, 91, 157)
 • GPS koordináták: 41.3766337° (szélesség), 2.1841184° (hosszúság)
 • Cím: L’Aquárium de Barcelona, Moll d’ Espanya, Port Vell, 08039 Barcelona
 • Hivatalos weboldal: L’Aquárium de Barcelona
 • Online jegyvásárlás: Barcelona Aquarium ticket

– Tibidabo Vidámpark (Parc d’Atraccions del Tibidabo)

A 70.000 m2 területű Tibidabo Vidámpark (katalán nyelven: Parc d’Atraccions del Tibidabo, angol nyelven: Tibidabo Amusement Park), amely a világ egyik legrégebbi szórakoztató parkja, 1901. október 29-én nyitotta meg a kapuit. A vidámpark létesítményei szintek (Level 01-06) szerint vannak osztályozva. A Level 01-es szinten többek között a Hullámvasút (Muntanya Russa), a Földgolyó (Els Globus), és az Elvarázsolt kastély (Castell Misteriós) található, de olyan nagyszerű létesítményeket is használhatunk még, mint pl. a DiDiDaDo 4D mozi (Level 02), a Krueger Hotel (Level 04), vagy éppen a Körhinta (Level 06). A vidámpark, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra ideális hely a kikapcsolódást kereső családok és barátok számára. A parkban piknik területek és sétányok is ki lettek alakítva.

Barcelona Tibidabo Vidámpark

Tibidabo Vidámpark – Parc d’Atraccions del Tibidabo

 • Belépőjegy árak, 2011: felnőtt – 25.20 euró, nyugdíjas (60 év felett) – 9 euró, gyermek – 9 euró (120 cm magasság alatt), gyermek – ingyenes (90 cm magasság alatt)
 • Nyitvatartási idő: 10:00-21:00 (minden nap, kivétel ünnepnapokon)
 • Megjegyzés: A The Sky Walk részre külön jegyet kell váltani.
 • Megközelítés: metró (L7, Tibidabo megálló), busz (196)
 • GPS koordináták: 41.4217684° (szélesség), 2.1190692° (hosszúság)
 • Cím: Parc d’Atraccions del Tibidabo, Placa Tibidabo 3-4, 08035 Barcelona
 • Hivatalos weboldal és jegyvásárlás: Parc d’Atraccions del Tibidabo

100.000 olcsó szállás világszerte - Szálloda, Szoba, Apartman

– Gótikus negyed (Barri Gótic)

A Gótikus negyed (katalán nyelven: Barri Gótic, angol nyelven: Gothic Quarter), amely a La Rambla sétálóutca jobb oldalától egészen a  Placa de Catalunya térig húzódik, a régi Barcelona városának központja. A negyedben található magas régi épületek nagy része még a középkorban épült, de van olyan is, ami egészen a római kórig nyúlik vissza. A szűk kanyargós macskaköves utcák, amelyek leginkább jellemzik a Gótikus negyedet, a közúti forgalom elől szinte teljesen el vannak zárva, csak taxik, és néhány szolgáltatást nyújtó gépkocsi hajthat be az utcákba. A Gótikus negyedben élt és dolgozott 1895-1904 között Pablo Picasso, de Joan Miró katalán festőművész is a negyedben született és élt ifjú éveiben. A Gótikus negyed tele van nagyobb bevásárlóközpontokkal (Calle Portal de L’Angel) és kisebb üzletekkel. A Barri Gótic területén olyan látványosságok találhatók többek között, mint a La Seu barcelonai katedrális (Catedral de la Santa Creu), a Bazilika (Basílica de la Merced), a gótikus Santa Maria templom (Santa Maria del Pi), az Elnöki palota (Palau de la Generalitat de Catalunya), a város történetét bemutató múzeum (Museu d’Historia de la Ciutat de Barcelona) és a főként éttermeiről és éjszaki szórakozóhelyeiről ismert pálmafákkal körülvett Placa Reial tér.

Barcelona Gótikus negyed

Gótikus negyed – Placa Reial tér

 • Megközelítés: metró (L3, Liceu és Drassanes megálló valamint L4, Jaume I megálló)
 • GPS koordináták: 41.3801201° (szélesség), 2.1752939° (hosszúság)
 • Cím: Barri Gótic, Placa Reial, 08002 Barcelona

A barcelonai látnivalók a Barcelona Card használatával ingyenesen vagy kedvezményesen megtekinthetőek. A kártyával a tömegközlekedési eszközök is ingyen használatba vehetőek.

Fel az oldal tetejére

Barcelona Akvárium, Mágikus Szökőkút, Tibidabo Vidámpark, Gótikus negyed – Barcelona látnivalók 5. rész
Értékelés

« »

Cimkék: Barcelona, Barcelona Akvárium, Barcelona Card, Barcelona látnivalók, Gótikus negyed, Mágikus Szökőkút, Tibidabo Vidámpark


Szóljon hozzá, vagy küldjön visszajelzést weboldaláról.

0 hozzászólás

Szóljon hozzá!