- RepülőjegyUtazás.hu - http://www.repulojegyutazas.hu -

London Akvárium, Madame Tussauds Panoptikum, Trafalgar Tér – London nevezetességei 3. rész

London nevezetességei és látványosságai:

– Természettudományi Múzeum (Natural History Museum)

Az 1881-ben megnyitott Természettudományi Múzeum óriási gyűjteménnyel rendelkezik, amelyek között szinte minden megtalálható, ami bolygónkkal kapcsolatos. A gyűjteményben megtalálhatók különleges ásványok, drágakövek és dinoszaurusz csontvázak is. Már a belépésnél, a központi csarnokban, egy több mint 130 millió éves hatalmas 105 láb (32 méter) hosszú Diplodocus csontváz fogad minket, de találkozhatunk T-Rex-el is, amelyet külön a dinoszauruszok bemutatásra kialakított teremben helyeztek el. 2009. szeptemberében maga Vilmos herceg nyitotta meg a Múzeum új szárnyát a Cocoont, amelynek leghíresebb teremtménye a 8,62 méter hosszú óriási tintahal (Giant Squid). Ha a Múzeumban járunk, ne hagyjuk ki a nagy emlősök termében található, közel 10 tonna súlyú és 25 méter hosszú felejthetetlen látványt nyújtó Kék Bálna (Blue Whale) csontvázát se.

Londoni Természettudományi Múzeum - Natural History Museum [1]

Természettudományi Múzeum – Natural History Museum


– London Akvárium (London Aquarium)

A London Akvárium a Megyeháza (County Hall) földszintjén található, a London Eye [3] közelében. 1997. márciusában nyitotta meg kapuit, az akvárium a főváros legnagyobb vízi élőlény gyűjteményével rendelkezik. A több mint 50 akvárium csodálatos betekintést ad az óceánok víz alatti világába. A látogatóknak a nyitva tartás ideje alatt többször is módjukban áll a cápák, ráják, és a teknősbékák etetése.

London Akvárium - London Aquarium [4]

London Akvárium – London Aquarium


Képgaléria
Olcsó fapados repülőjegyek Londonba [6] – easyJet, Wizz Air, Ryanair, Air Berlin

– Madame Tussauds Panoptikum (Madame Tussauds Wax Museum)

Madame Tussauds viasz múzeuma 1884 óta Londonban a Marylebone Roadon, közvetlen a London Planetárium mellett található. A viaszbábukat kategorizálva, külön termekben tekinthetjük meg. A kiállítás bábui között megtalálhatók híres színésznők (Megan Fox, Angelina Jolie), és színészek (Brad Pitt, Johnny Depp), politikusok (Barack Obama, Bill Clinton), sportolók (Tiger Woods, David Beckham), énekesnők (Madonna, Britney Spears), énekesek (Elvis Presley, Michael Jackson), és karakterek (Shrek, Spider-Man). A viaszbábuk már megcsodálhatóak New York, Amszterdam, Hong Kong, Berlin nagyvárosaiban is.

Londoni Madame Tussauds Panoptikum - Madame Tussauds Wax Museum [7]

Madame Tussauds Panoptikum – Madame Tussauds Wax Museum


Képgaléria

– Trafalgar Tér (Trafalgar Square)

A Trafalgar Tér London egyik legnagyobb, és talán a világ legismertebb köztere. A londoniak közkedvelt találkozóhelye, de a tér rendkívül sok magas rangú rendezvénynek, sporteseménynek adott már helyet. A tér közepén található a közel 52 méter magas Nelson emlékmű, amelyet Nelson Admirális emlékére állítottak, aki Trafalgarnál győzte le Napóleon seregét. A tér másik üde színfoltja a két szökőkút, amik az év minden napján működnek. A teret körülvevő híres épületegyüttesek között megtalálható a Nemzeti Galéria [9] (National Gallery), és a Mezei Szent Márton Templom (St. Martin in the Fields) is.

Londoni Trafalgar Tér - Trafalgar Square [10]

Trafalgar Tér – Trafalgar Square


– Márvány Diadalív (Marble Arch)

Az 1828-ban fehérmárványból készült Márvány Diadalív az Oxford Street nyugati részén található. A diadalív boltív részében 3 kisebb szobát alakítottak ki, az egyikben 1950-ig még egy rendőrőrs is működött. A diadalív közelében van az Egyesült Királyság legnagyobb Mark & Spencer áruháza.

Londoni Márvány Diadalív - Marble Arch [12]

Márvány Diadalív – Marble Arch

Olcsó budget és hostel szállások Londonban [13] – 12 font/éjszaka/fő-től

Képgaléria

Fel az oldal tetejére [14]

[15] [16]
London Akvárium, Madame Tussauds Panoptikum, Trafalgar Tér – London nevezetességei 3. rész
Értékelés