- RepülőjegyUtazás.hu - http://www.repulojegyutazas.hu -

London Eye, Tower Híd, Westminster Apátság – London nevezetességei 2. rész

London nevezetességei és látványosságai:

– Milleniumi Kerék (London Eye)

A British Airways légitársaság [1] által szponzorált Milleniumi Kerék, 2000 márciusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Megnyitása óta a Madame Tussauds Panoptikum [2]át is birtokló The Tussauds Groups üzemelteti. A látványosság a Temze keleti partján, a Westminster és a Hungerford híd között található. 135 méteres magasságával a világ 2. legnagyobb óriáskereke. Az óriáskerék légkondicionált zárt üvegkapszuláiból, amiből 32 van, nagyszerű kilátás nyílik a városra. A kapszulákban max. 25 ember foglalhat helyet. Az óriáskerék folyamatosan mozgásban van, kapszulái egy teljes kört kb. 30 perc alatt tesznek meg. Csak nagyon ritkán egy rövid időre állítják meg, amikor az idősebbek és mozgáskorlátozottak biztonságosan be tudnak szállni. Az óriáskerék London egyik legnagyobb látványossága, évente több mint 3 millió turista ül bele az üvegkapszulákba.

Londoni Milleniumi Kerék - London Eye [3]

Milleniumi Kerék – London Eye


Éjszakai Képgaléria
HDR Képgaléria

– Tower Híd (Tower Bridge)

A Tower Bridge egy közúti híd a Temze felett, London északi és déli felét köti össze. Nevét a közelben található londoni Tower [5]ről kapta. A hidat a tornyok között középen található felnyitható szakasz tette híressé, amely mára London szimbólumává vált. A híd 2 tornyát a vízszint felett 42-44 méter magasságban egy-egy gyaloghíd is összeköti, amely akkor is használatba vehető, amikor a híd éppen felnyitott állapotban van.

Londoni Tower Híd - Tower Bridge [6]

Tower Híd – Tower Bridge

1.000 hotel, hostel és budget szállás Londonban [8] – 12 font/éjszaka/fő-től

– Nemzeti Tengerészeti Múzeum (National Maritime Museum)

A Greenwich városrészben található Nemzeti Tengerészeti Múzeum a világ egyik legnagyobb tengeri múzeuma. Több mint 2 millió objektumból áll a gyűjteménye. A tárgyak között megtalálhatók, régi térképek, hajótervek, hajó makettek, fegyverek, ruhák, minden olyan tárgy, ami a hajózással és a tengerészettel kapcsolatos.

Londoni Nemzeti Tengerészeti Múzeum - National Maritime Museum [9]

Nemzeti Tengerészeti Múzeum – National Maritime Museum

Olcsó fapados repülőjegyek Londonba [11] – easyJet, Wizz Air, Ryanair, Air Berlin

– Királyi Albert Csarnok (Royal Albert Hall)

A híres hangversenyterem 1871. március 29.-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Azóta közel 200 ezer koncertnek és előadásnak adott otthont. A csarnok az Albert emlékművel szemben található.

Londoni Királyi Albert Csarnok - Royal Albert Hall [12]

Királyi Albert Csarnok – Royal Albert Hall


– Modern Művészeti Múzeum (Tate Modern)

A Modern Művészeti Múzeumot 2000-ben nyitották meg egy használaton kívüli erőműben. A Múzeumba olyan műalkotások kerültek bele, amelyek 1900 után készültek. A Múzeum gyűjteményében megtalálhatók Pablo Picasso és Salvador Dalí remekművei is.

Londoni Modern Művészeti Múzeum - Tate Modern [13]

Modern Művészeti Múzeum – Tate Modern


– Westminster Apátság (Westminster Abbey)

A westminsteri apátság London építészetileg és történelmileg egyik legjelentősebb műemléke. A székesegyház az angol királyok koronázási és temetkezési helye is egyben, funkcióját tekintve egy gyülekezet nélküli templom. A főbejárat a székesegyház nyugati oldalán található. A templom az uralkodók tradicionális temetkezési helye, de az apátságban nyugszik több híres tudós (Isaac Newton), költő (Charles Dickens), katona és államférfi is.

Londoni Westminster Apátság - Westminster Abbey [14]

Westminster Apátság – Westminster Abbey


– Szent Pál Katedrális (St. Paul’s Cathedral)

A Szent Pál Katedrális Anglia legnagyobb székesegyháza, és a világ 5. legnagyobb katedrálisaként tartják számon. A katedrálisban székel a mindenkori londoni püspök is. A székesegyházat 1675. és 1710. között építették újjá. A katedrálisban az évszázadok során nagyon sok fontos esemény, ünnepség, megemlékezés és szertartás ment végbe. 1981-ben a katedrálisban fogadott örök hűséget egymásnak Diana Hercegnő és Károly Herceg, amelyet a televízióban több millió ember követett.

Londoni Szent Pál Katedrális - St. Paul’s Cathedral [16]

Szent Pál Katedrális – St. Paul’s Cathedral

Képgaléria

Fel az oldal tetejére [18]

[19] [20]
London Eye, Tower Híd, Westminster Apátság – London nevezetességei 2. rész
Értékelés