Kezdőlap » Legnépszerűbb városok » Párizs » Champs-Élysées, Montparnasse, Párizsi Opera, Orsay Múzeum – Párizs nevezetességei 3. rész
0

Champs-Élysées, Montparnasse, Párizsi Opera, Orsay Múzeum – Párizs nevezetességei 3. rész 10/11/30

Szerző:

– Champs-Élysées A Champs-Élysées (Avenue des Champs-Élysées), a francia főváros, Párizs legszélesebb és legelőkelőbb sugárútja. Az 1910 méter hosszú és 70 méter széles sugárutón, amely egészen a Charles de Gaulle […]


Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés küldése e-mailen pdf

– Champs-Élysées

A Champs-Élysées (Avenue des Champs-Élysées), a francia főváros, Párizs legszélesebb és legelőkelőbb sugárútja. Az 1910 méter hosszú és 70 méter széles sugárutón, amely egészen a Charles de Gaulle térig, a Diadalív (Arc de Triomphe) emlékműig húzódik, szinte a világ összes híresebb márkája megtalálható, a luxus személyautókon át, egészen a legnagyobb divatházak ruházatáig. A sugárúton a rengeteg üzlet mellett, bank (HSBC), luxus szálloda (Marriott Paris), 1. osztályú étterem és bisztró, kávéház, mozi, és szórakoztató komplexum (Lido Cabaret) is megtalálható. A Champs-Élysées jelenleg, a New York városában található Fifth Avenue után, a világ 2. legdrágább sugárútja. Egy 100 m2-es ingatlan éves bérleti díja, eléri a 1,5 millió amerikai dollárt. A sugárút számos híres eseménynek ad otthont. Itt van a világ legismertebb kerékpáros körversenyének (Tour de France) a befutója, és itt rendezik meg július 14-én, Franciaország nemzeti ünnepén (Bastille börtönének bevételének napja), Európa legnagyobb katonai parádéját is. A Champs-Élysées sugárútján minden évben százezrek ünneplik az újév kezdetét, és a nagyobb sportesemények (franciaországi 1998-as labdarugó világbajnokság aranyérem) megünneplését is itt szokták megtartani.


Híres üzletek a Champs-Élysées sugárúton:
 • Louis Pion (óra – 52 Avenue Champs-Élysées)
 • Cartier (óra, ékszer – 154 Avenue Champs-Élysées)
 • Swarovski (ékszer – 146 Avenue Champs-Élysées)
 • Hugo Boss (ruházat – 115 Avenue Champs-Élysées)
 • Marionnaud (parfüm, kozmetika – 104 Avenue Champs-Élysées)
 • Sephora (parfüm, kozmetika – 70-72 Avenue Champs-Élysées)
 • Disney Store (ajándéktárgy – 46 Avenue Champs-Élysées)
Párizsi Champs-Élysées

Champs-Élysées sugárút

 • GPS koordináták: 48.869493° (szélesség), 2.3084755° (hosszúság)
 • Cím: Avenue des Champs-Élysées, 75008 Paris, France
 • Hivatalos weboldal: Champs-Élysées

Olcsó fapados repülőjegy Párizsba - Wizz Air, easyJet, Ryanair

– Montparnasse irodaház (Tour Montparnasse)

A Montparnasse negyedben található 59 emeletes és 210 méter magas Montparnasse irodaház, Franciaország egyik legmagasabb felhőkarcolója. Az irodaházban működik Európa leggyorsabb liftje, amely mindössze 38 másodperc alatt viszi fel az utasokat a 196 méter magasságban található legfelső emeletre. Az 59. emeleten irodák találhatóak, innen lépcsők vezetnek fel a szabadtéri obszervatóriumba, amely a nagyközönség számára is nyitva áll. A teljesen körbejárható, 360°-os kilátóból, kellemes időjárás közepette, akár 40 km-re is ellátni, még a közeli Orly repülőtérről felszálló repülőgépeket is szemügyre vehetjük. A kilátóban elhelyezett távcsőkön keresztül megtekinthetjük a híresebb párizsi nevezetességeket (Eiffel-torony, Opera negyed, Orsay és Louvre Múzeum, Panthéon, Diadalív, Champs-Élysées, Montmartre) is. Az 56. emeleten az étterem (Espace 56) és kávézó (360 Café), valamint ajándékbolt mellett, egy színház is megtalálható, ahol 20 perces látványos filmet vetítenek Párizs nevezetességeiről és látványosságairól.

Párizsi Montparnasse irodaház - Tour Montparnasse

Montparnasse irodaház

 • Belépőjegy: Ingyenes (6 éves kor alatt), 11 euró (felnőtt), 8 euró (tanuló, 16 és 20 év között), 4,70 euró (gyermek, 7 és 15 év között)
 • Nyitvatartási idő: 9:30 – 23:30 között (április 1-től szeptember 30-ig), 9:30 – 22:30 között (október 1-től március 31-ig)
 • Megjegyzés: Utolsó lift a zárás előtt fél órával.
 • GPS koordináták: 48.842006° (szélesség), 2.3222415° (hosszúság)
 • Cím: 33 Avenue du Maine, 75015 Paris, France
 • Hivatalos weboldal: Tour Montparnasse
Olcsó szállások Párizs városában – Szálloda, Motel, Hostel, Apartman

– Párizsi Opera (Palais Garnier)

A világhírű Párizsi Opera (Palais Garnier), amelyet 1874-ben Charles Garnier neobarokk építész tervezett, 11000 m2 alapterületű, és 2200 nézőt tud egyszerre befogadni. Az Operaház oszlopai között, híres zeneszerzők (Mozart, Beethoven, Rossini, Spontini) bronzból készült mellszobrai láthatóak. A mennyezetet egy több mint 6 tonnás csillár, és egy Marc Chagall által készített freskó is díszíti. 1896-ban a hatalmas tömegű csillár ellensúlyának lehullása tragédiához vezetett. Ez az esemény, a föld alatti tó és pincék, valamint a misztikus jelenségek vezérelték, Gaston Leroux francia újságírót, hogy 1910-ben megírja Az Operaház fantomja (The Phantom of the Opera) című gótikus regényét, amely mára a New York-i Broadway leghosszabban futó darabjává vált. A Párizsi Opera leghíresebb része a különböző márványokból készült dupla lépcsőház (Grand Lépcsőház). Az Operaház épületében egy könyvtár-múzeumot is kialakítottak, amely időszakos kiállításoknak ad otthont. A Palais Garnier operán kívül, Párizsban még 4 másik Operaház is megtalálható.

Párizsi Opera - Palais Garnier

Párizsi Opera

 • Belépőjegy: 9 euró (normál), 5 euró (kedvezményes: diákok, 25 év alatt)
 • Nyitvatartási idő: 10:00 – 17:00 között (minden nap)
 • Megjegyzés: Január 1-én, május 1-én és a nemzeti ünnepeken zárva tart. Utolsó belépés a zárás előtt fél órával.
 • GPS koordináták: 48.871228° (szélesség), 2.332041° (hosszúság)
 • Cím: 8 Rue Scribe, 75 009 Paris, France
 • Hivatalos weboldal: Palais Garnier
Olcsó fapados repülőjegy Párizs városába – Wizz Air, easyJet, Ryanair

– Orsay Múzeum (Musée d’Orsay)

Franciaország 3. leglátogatottabb múzeuma, az Orsay Múzeum, 1986-ban nyitotta meg kapuit, a Louvre közelében, közvetlen a Szajna partján, egy régi használaton kívüli, 57 400 m2 területű vasútállomás helyén. Az Orsay Múzeum gyűjteménye az 1848 és 1914 közötti időszakot öleli fel. Ott kezdődik, ahol a Louvre Múzeum kollekciója abbamaradt, és odáig tart, ahol a Pompidou központ gyűjteménye kezdődik. A remekműveket időrendi sorrendben helyezték el, a múzeum három emeletén. A legfelső emeleten találjuk az impresszionista gyűjteményt, olyan ismertebb remekművekkel, mint pl.: Claude Monet: Pipacsok, Édouard Manet: A fuvolás fiú, vagy Vincent Van Gogh: Önarckép című festménye. A középső szinten tekinthetjük meg az Art Nouveau (új művészet) műtárgyakat, bútorokat, ékszereket és üvegalkotásokat. A földszinten pedig, szobrok (Jean-Baptiste Carpeaux, Auguste Rodin, Paul Gauguin) és egyéb festmények találhatóak.

Párizsi Orsay Múzeum - Musée d’Orsay

Orsay Múzeum

 • Ingyenes belépés: 18-25 éves kor között, valamint 18 év alattiaknak, akik az EU tagországaiból érkeznek.
 • Belépőjegy: 8 euró (állandó kiállításra), 10 euró (állandó és a különleges kiállításra)
 • Nyitvatartási idő: 9:30 – 18:00 között (hétfő kivételével minden nap)
 • Megjegyzés: Január 1-én, május 1-én és December 25-én zárva tart.
 • GPS koordináták: 48.8598774° (szélesség), 2.3254787° (hosszúság)
 • Cím: 62 Rue de Lille, 75007 Paris, France
 • Hivatalos weboldal: Musée d’Orsay

Fel az oldal tetejére

Champs-Élysées, Montparnasse, Párizsi Opera, Orsay Múzeum – Párizs nevezetességei 3. rész
Értékelés

« »

Cimkék: Champs-Élysées, Montparnasse, Orsay Múzeum, Párizs, Párizs nevezetességei, Párizsi látnivalók, Párizsi Opera


Szóljon hozzá, vagy küldjön visszajelzést weboldaláról.

Szóljon hozzá!