Kezdőlap » Legnépszerűbb városok » Barcelona » Kolumbusz-emlékmű, Camp Nou, FC Barcelona Múzeum, La Seu, Montjuic – Barcelona látnivalók 4. rész
0

Kolumbusz-emlékmű, Camp Nou, FC Barcelona Múzeum, La Seu, Montjuic – Barcelona látnivalók 4. rész 11/05/12

Szerző:

– Kolumbusz-emlékmű (Monumento a Colón) A Kolumbusz-emlékmű (katalán nyelven: Monument a Colom, spanyol nyelven: Monumento a Colón, angol nyelven: Columbus Monument), amely Barcelona egyik leghíresebb jelképe, a barcelonai kikötővel szemben […]


Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés küldése e-mailen pdf

– Kolumbusz-emlékmű (Monumento a Colón)

A Kolumbusz-emlékmű (katalán nyelven: Monument a Colom, spanyol nyelven: Monumento a Colón, angol nyelven: Columbus Monument), amely Barcelona egyik leghíresebb jelképe, a barcelonai kikötővel szemben a La Rambla sétálóutca legvégén, a Passeig de Colom úton a Placa del Portal de la Pau csomóponttól (körforgalomtól) mindössze néhány méterre található. A szobrot a nagy felfedező Kolumbusz Kristóf emlékére állították, az 1888-as barcelonai világkiállítás alkalmából, miután visszatért Spanyolországba első nagy utazása során az amerikai kontinensről. A közel 60 méter magas emlékmű öt részre tagolódik: az 1,2 méter magas terméskőből épített kör alakú bázisra, a 4 méter magas alapzatra, a nyolcszögletű talapzatra, amely nyolc Kolumbuszhoz közel álló személy bronz medálját ábrázolja, a 40 méter magas 32 tonna súlyú korinthoszi oszlopra, és annak tetején egy 7,2 méter magas, magát a felfedezőt ábrázoló (bal kezében egy tekercset tartva, jobb kezét kinyújtva az Új Világra mutatva) bronz szoborra. A szobor pont kelet felé Kolumbusz szülővárosa, Genova irányába mutat. A négy lépcsősoros Kolumbusz-emlékmű oszlopán belül, egy lift is működik. Az emlékmű közvetlen közelében található a Tengerészeti Múzeum (Museu Marítim de Barcelona) és a Port Vell kikötőben a Barcelona Akvárium (L’Aquárium de Barcelona) is.

Barcelona Kolumbusz-emlékmű

Kolumbusz-emlékmű – Monumento a Colón

 • Megközelítés: metró (L3, Drassanes megálló és Rambla kijárat), busz (14, 18, 36, 38, 57, 59, 64, és 91-es)
 • GPS koordináták: 41.3757524° (szélesség), 2.177693° (hosszúság)
 • Cím: Monumento a Colón, Passeig de Colom – Placa del Portal de la Pau, 08002 Barcelona

Olcsó fapados repülőjegyek Barcelona városába - Wizz Air, easyJet

– La Seu, Barcelonai katedrális (Catedral de la Santa Creu)

A La Seu, barcelonai katedrális (katalán nyelven: Catedral de la Santa Creu, angol nyelven: Cathedral of Santa Eulalia) egy gótikus székesegyház, amely a római katolikus érsekségnek a székhelye is egyben. A La Seu fő munkálatai 1298-ban kezdődtek el és egészen 1450-ig tartottak. A gótikus főhomlokzat, ahol a hatalmas főbejárat is található 1889-ben, a központi torony pedig, 1913-ban készült el. A barcelonai katedrális épülete 93 méter hosszan és 40 méter szélességben terül el, a központi torony 70 méteres magasságig nyúlik, melyben a nyolcszögletű toronyóra 50 méteres magasságban látható. A belső tér egy nagy hajót formáz, amelyben 28 kápolna került kialakításra. A székesegyház kriptájában őrzik a fiatal szűz Santa Eulalia szarkofágját. A katedrálishoz egy 14. században épült kolostor is tartozik, amelynek kertje tele van narancs és pálmafákkal. A vallási tárgyak az északi oldalon kialakításra került kis múzeumban tekinthetők meg. A lift a székesegyház észak-keleti részén található, amellyel a La Seu tetejét érhetjük el, ahonnan csodálatos kilátás nyílik egész Barcelonára. A székesegyház a Gótikus negyed (Barri Gotic) területén a Placa de la Seu tér közepén található.

Barcelona La Seu

Barcelonai katedrális – La Seu

 • Belépőjegy árak, 2011: katedrális – ingyenes, múzeum – 1 euró, tető – 2 euró, múzeum, kórus, tetőtéri teraszok, tornyok – 4 euró
 • Nyitvatartási idő (katedrális): 09:00-13:00 és 17:00-19:00 (minden nap)
 • Nyitvatartási idő (múzeum): 10:00-13:00 és 16:00-18:30 (minden nap)
 • Nyitvatartási idő (tető): 10:30-13:30 és 17:00-18:00 (hétfő-szombat)
 • Megjegyzés: A katedrálisba a belépés díjtalan, csak a múzeum meglátogatásáért kell fizetni.
 • Megközelítés: metró (L4, Jaume I vagy Liceu megálló)
 • GPS koordináták: 41.3845517° (szélesség), 2.1760602° (hosszúság)
 • Cím: Catedral de la Santa Creu, Placa de la Seu 3, 08002 Barcelona

– Camp Nou, FC Barcelona Múzeum (FC Barcelona Museu)

Az UEFA által ötcsillagosnak minősített Camp Nou (Új Stadion) vagy ismertebb nevén a Nou Camp az FC Barcelona labdarúgócsapatának stadionja. A közel 100.000 fő (jelenleg 99.354 ülőhely, de tovább bővítik több ezer ülőhellyel) befogadására képes stadionban, amely jelenleg Európa legnagyobb stadionja, az FC Barcelona szinte mindig telt ház előtt játszik, legyen szó spanyol bajnoki találkozóról, vagy éppen egy UEFA Bajnokok Ligája mérkőzésről. A pályán megcsodálhatjuk többek között, a világ legdrágább labdarúgójaként számon tartott argentin származású Lionel Messi zsenialítását, aki mellesleg a világ legjobb játékosaként az első ízben kiosztott FIFA Aranylabdát is elhódította, de a teljesség igénye nélkül olyan nagyszerű játékosokat is láthatunk a Camp Nou gyepén, mint a már veteránnak számító védő Carles Puyol, vagy éppen a nagyszerű helyzetfelismeréseiről híres középpályás Xavi Hernández. A stadionban a mérkőzéseken kívül nagyszabású koncerteket is szoktak rendezni, az egyik legnagyobb ilyen jellegű esemény a 2009. júniusi U2 koncert volt. A Camp Nou Experience keretein belül a stadionban kialakításra került FC Barcelona Múzeum (katalán nyelven: FC Barcelona Museu vagy Museu del Futbol Club Barcelona, angol nyelven: FC Barcelona Museum) a klub történetét és a művészeti galériát őrzi. A múzeumban a mezek, a serlegek, és az egykori legendás futballisták információi mellett, a fotókon és dokumentumokon kívül, Lionel Messi aranycipője és az UEFA Bajnokok Ligája trófeája is megtekinthető. Kubala László emlékét megörökítő szobrát a stadionba vezető felüljáró közelében nézhetjük meg. Az FC Barcelona Múzeum 2010-ben egy nagy szerkezeti átalakításon ment keresztül, azóta egy 3D mozi és egy hatalmas audiovizuális érintőképernyő is helyet kapott a múzeum berkein belül. A Camp Nou Experience keretében még lehetőségünk van, hogy beüljünk a kommentátori állásokba, és a vizuális technikát kihasználva a sztárokkal fényképezkedhessünk. A 3.500 m2-es FC Barcelona Múzeum 2010-ben több mint 1,3 millió látogatót fogadott, amellyel a 2. legnépszerűbb barcelonai múzeum lett a Picasso Múzeum (Museu Picasso) mögött. A Camp Nou stadionban egy 2.000 m2-es áruház (FCB Superstore, FCBotiga) is helyet kapott, ahol a klub több mint 3.000 féle hivatalos termékét (mezeket, órákat, labdákat, könyveket) vásárolhatjuk meg.

FC Barcelona Múzeum

FC Barcelona Múzeum – FC Barcelona Museu

 • FC Barcelona Múzeum belépőjegy árak, 2011: felnőtt – 19 euró, gyermek – 15.50 euró (6 és 13 év között)
 • Nyitvatartási idő (Camp Nou Experience): 10:00-20:00 (hétfő-szombat, április 4-október 9.), 10:00-18:30 (hétfő-szombat, október 10-április 3.), 10:00-14:30 (vasárnap és munkaszüneti napokon), 10:00-15:00 (bajnokok ligája mérkőzéseken)
 • Megjegyzés: Ingyenes parkolási lehetőség.
 • Megközelítés: metró (L3, Les Corts és Palau Reial megálló és L5, Collblanc megálló), villamos (T1, T2, T3), busz (15, 43, 52, 53, 54, 57 és 75-ös)
 • GPS koordináták: 41.380887° (szélesség), 2.1228256° (hosszúság)
 • Cím: Estadio Nou Camp, Carrer d’Arístides Maillol 12, 08028 Barcelona
 • Online jegyvásárlás a múzeumba: FC Barcelona Museum ticket

100.000 olcsó szállás világszerte - Szálloda, Szoba, Apartman

– Montjuic

Barcelonában a Montjuic név egy negyedet (barrio) és egy hegyet (montana, magasságát tekintve, ami 173 méter inkább dombot) is takar, de a Montjuic kifejezés egy kerület (Sants-Montjuic) nevében is előfordul. A széles lapos tetejű dombtetőről csodálatos kilátás nyílik a kikötőre és több barcelonai látnivalót (Sagrada Família, Torre Agbar) is szemügyre vehetünk. A Montjuic területén olyan nevezetességek találhatóak, mint a régi katonai erődítmény a Montjuic kastély és benne a Katonai Múzeum (Castell de Montjuic, Museu Militar de Montjuic), a Nemzeti Palota (Palau Nacional), a Spanyol Falu (Poble Espanyol), a Varázskút (Font magica de Montjuic), a Katalán Nemzeti Művészeti Múzeum (Museu Nacional d’Art de Catalunya, MNAC), a Sant Jordi palota (Palau Sant Jordi), a 136 méter magas Calatrava távközlési torony (Torre de telecomunicaciones de Montjuic), a 14 hektár kiterjedésű Botanikus kert (Jardín Botánico de Barcelona), az 1929-es világkiállításra készült Német Nemzeti Pavilon (Pavelló Mies van der Rohe), az Olimpiai Ring (Anella Olímpica), a Joan Antoni Samaranch Olimpiai és Sportmúzeum (Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch), az 1992-es olimpiai játékokra épült Olimpiai Stadion (Estadi Olímpic), vagy éppen a Joan Miró alapítvány (Fundació Joan Miró, Joan Miró Foundation) kiállítása.

A Montjuic libegőt (Montjuic Cable Car) használva csodálatos panoráma fog elénk tárulni. A kabinok max. 8 fő szállítására alkalmasak. A drótkötélpályás siklók a szezon ideje alatt (június-szeptember) 10:00-21:00 között közlekednek. Szezonon kívül néhány órával hamarabb állnak le. Montjuic libegő jegyárak, 2011: felnőtt – 9.30 euró, gyermek – 6.70 euró (4 és 12 év között)

Barcelona Montjuic libegő - Montjuic Cable Car

Montjuic libegő – Montjuic Cable Car

 • Megközelítés: metró (L1 és L3, Espanya megálló), busz (50, 55, 61 és 125-ös)
 • GPS koordináták (Montjuic kastély): 41.3715131° (szélesség), 2.1695116° (hosszúság)
 • Olimpiai Stadion cím: Estadi Olímpic Montjuic, Avinguda de l’Estadi 54, 08038 Barcelona
 • Montjuic kastély cím: Castell de Montjuic, Carretera de Montjiuc 66, 08038 Barcelona
 • Online jegyvásárlás a Montjuic libegőre: Montjuic Cable Car

A barcelonai látnivalók a Barcelona Card használatával ingyenesen vagy kedvezményesen megtekinthetőek. A kártyával a tömegközlekedési eszközök is ingyen használatba vehetőek.

Fel az oldal tetejére

Kolumbusz-emlékmű, Camp Nou, FC Barcelona Múzeum, La Seu, Montjuic – Barcelona látnivalók 4. rész
Értékelés

« »

Cimkék: Barcelona, Barcelona Card, Barcelona látnivalók, Camp Nou, FC Barcelona, FC Barcelona Múzeum, Kolumbusz-emlékmű, La Seu, Montjuic


Szóljon hozzá, vagy küldjön visszajelzést weboldaláról.

Szóljon hozzá!