- RepülőjegyUtazás.hu - http://www.repulojegyutazas.hu -

Millenium Híd, Piccadilly Circus, Hyde Park, Windsor Kastély – London nevezetességei 4. rész

London nevezetességei és látványosságai:

– Piccadilly Circus

Az 1819-ben épült Piccadilly Circus London legforgalmasabb közlekedési csomópontja és az egyik leglátogatottabb tere. A körtér közelében találhatóak a West End legforgalmasabb bevásárlóközpontjai és a Soho szórakoztató negyedének épületei (mozik, színházak, mulatók). A tér leginkább hatalmas videós kijelzőiről és neonreklámjairól ismert. A tér közepén a görög mitológia szerelem istenének, Erósznak a szobra áll. A tér alatt húzódik London legnagyobb metrómegállója.

London Piccadilly Circus [1]

Piccadilly Circus

HDR Képgaléria

– Szent Jakab Park (St. James Park)

A Westminsterben található 23 hektáron elterülő Szent Jakab Park a londoni Király Parkok legrégebbi tagja. Európa leglátogatottabb, és a világ legszebbjének számon tartott parkja. A park nyugati oldalán a Buckingham Palota [2] (Buckingham Palace), északi oldalán pedig a Szent Jakab Palota (St. James’s Palace) látható.

London Szent Jakab Park - St. James Park [3]

Szent Jakab Park – St. James Park

Képgaléria

– Hyde Park

A Hyde Park szintén a Királyi Parkok egyike, 142 hektáros területével egyike London legnagyobb parkjainak. A parkban több mint 4000 fa található. Leghíresebb része az északkeleti részen található Szónokok Sarka (Speaker’s Corner). Másik fő látványossága a park déli részén található Diana Hercegnő emlékére felállított ovális szökőkút. A parkot a Serpentine tó osztja ketté. A park számos nagyszabású koncert helyszínéül szolgált. 2006-ban a Depeche Mode, 2003-ban a Bon Jovi, 1998-ban pedig Michael Flatley koncertjének adott helyet a park. A parkban megrendezett leghíresebb koncert a Bob Geldof által szervezett 2005. július 2-án megrendezésre került Live 8 koncert volt.

London Hyde Park [4]

Hyde Park

Legkedvezőbb repülőjegy árak Londonba [5] – Malév, British Airways, Air France

– Kensington Palota (Kensington Palace)

A Kensington Kertben (Kensington Gardens) található Kensington Palota a királyi család egyik hivatalos rezidenciája. Napjainkban többnyire Harry herceg használja. 1997-ben a palotából szállították végső nyughelyére Diana Hercegnőt a Westminster Apátság [6]ba. A palota legfőbb látványosságai közé tartozik a Királyi Lépcsőház (King’s Staircase), a Viktória Királynő szobái (Victoria Rooms), a Királyi Díszruhák Gyűjteménye (Royal Ceremonial Dress Collection), és a Királyi Lakosztályok (King’s State Apartements) ahol a királyi gyűjtemény csodálatos festményeit csodálhatjuk meg.

London Kensington Palota - Kensington Palace [7]

Kensington Palota – Kensington Palace

Sunken Garden Képgaléria

– Millenium Híd (Millenium Bridge)

A londoni 370 méter hosszú és 4 méter széles Millenium Híd egy gyalogos függőhíd a Temze fölött. A híd a Bankside és a City városrészeket köti össze. 1998-ban kezdték el építeni, átadására 2010. június 10-én került sor. Az átadást követő napokban a hídon átkelők erős kilengést érzékeltek, ezért az áthaladó forgalmat megpróbálták először csökkenteni, ami nem hozott sikert, ezért a hidat teljesen lezárták, majd a szükséges módosítások elvégzése után 2002-ben újra megnyitották a nagyközönség előtt. A Millenium Híd déli részén található a Modern Művészeti Múzeum [6] (Tate Modern), északi részétől nem messze pedig a Szent Pál Katedrális (St. Paul’s Cathedral).

London Millenium Híd - Millenium Bridge [9]

Millenium Híd – Millenium Bridge

Éjszakai Képgaléria
1.000 hotel, hostel és budget szállás Londonban [10] – 12 font/éjszaka/fő-től

– Windsor Kastély (Windsor Castle)

A Windsor Kastély Londontól nyugatra, 34 km-re található Berkshire megyében. A világ legnagyobb használatban lévő kastélyaként tartják számon. A kastély területe körülbelül 45 000 m2. A windsori kastély egyike a brit királyi család legfontosabb rezidenciáinak. II. Erzsébet brit királynő gyakran tölti szabadidejét a kastélyban. A királynő az Upper Ward keleti felében lakik, ami a látogatók elől el van zárva. A nyugati oldalon vannak a közhivatalok, ezeket a királynő távollétében kereshetjük fel. 1992. novemberében hatalmas tűz pusztított a kastélyban, amely közel 100 szobát semmisített meg. A teljes felújítási munkálatok 1997-ben fejeződtek be, és közel 37 millió fontba kerültek. Ha a kastélyban járunk érdemes felkeresnünk az állami lakosztályokat (State Apartments), ahol a híres műkincsek között megtalálhatjuk, Rembrandt, Rubens és Michelangelo remekműveit is. A windsori kastély fő ékessége közzé tartozik a Szent György Kápolna (St. George’s Chapel), ahol évente istentiszteletet tartanak a lovagok részvételével. A kápolna számos király nyughelye (VIII. Henrik, I. Károly), és itt őrzik a Térdszalagrend zászlóit is. A királyi lakosztályokba a királynő távollétében sem szabad a belépés. Windsor Londonból busszal, Paddigtonból és Waterlooból pedig vonattal is megközelíthető. A kastély a londoni Heathrow repülőtér [11]től mindössze 15 perces autóútra fekszik.

Windsor Kastély - Windsor Castle [12]

Windsor Kastély – Windsor Castle

Képgaléria

Fel az oldal tetejére [14]

[15] [16]
Millenium Híd, Piccadilly Circus, Hyde Park, Windsor Kastély – London nevezetességei 4. rész
Értékelés