Kezdőlap » Legnépszerűbb városok » London » Millenium Híd, Piccadilly Circus, Hyde Park, Windsor Kastély – London nevezetességei 4. rész
0

Millenium Híd, Piccadilly Circus, Hyde Park, Windsor Kastély – London nevezetességei 4. rész 10/08/11

Szerző:

London nevezetességei és látványosságai: – Piccadilly Circus Az 1819-ben épült Piccadilly Circus London legforgalmasabb közlekedési csomópontja és az egyik leglátogatottabb tere. A körtér közelében találhatóak a West End legforgalmasabb bevásárlóközpontjai […]


Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés küldése e-mailen pdf
London nevezetességei és látványosságai:

– Piccadilly Circus

Az 1819-ben épült Piccadilly Circus London legforgalmasabb közlekedési csomópontja és az egyik leglátogatottabb tere. A körtér közelében találhatóak a West End legforgalmasabb bevásárlóközpontjai és a Soho szórakoztató negyedének épületei (mozik, színházak, mulatók). A tér leginkább hatalmas videós kijelzőiről és neonreklámjairól ismert. A tér közepén a görög mitológia szerelem istenének, Erósznak a szobra áll. A tér alatt húzódik London legnagyobb metrómegállója.

London Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

HDR Képgaléria
 • GPS koordináták: 51.5102916° (szélesség), -0.1339817° (hosszúság)
 • Cím: Piccadilly Circus, Westminster, London W1B 5

– Szent Jakab Park (St. James Park)

A Westminsterben található 23 hektáron elterülő Szent Jakab Park a londoni Király Parkok legrégebbi tagja. Európa leglátogatottabb, és a világ legszebbjének számon tartott parkja. A park nyugati oldalán a Buckingham Palota (Buckingham Palace), északi oldalán pedig a Szent Jakab Palota (St. James’s Palace) látható.

London Szent Jakab Park - St. James Park

Szent Jakab Park – St. James Park

Képgaléria
 • Megjegyzés: A park 05.00-24:00 között látogatható.
 • GPS koordináták: 51.5032398° (szélesség), -0.129776° (hosszúság)
 • Cím: St James’s Park, Horse Guards Road, London SW1A 2BJ

– Hyde Park

A Hyde Park szintén a Királyi Parkok egyike, 142 hektáros területével egyike London legnagyobb parkjainak. A parkban több mint 4000 fa található. Leghíresebb része az északkeleti részen található Szónokok Sarka (Speaker’s Corner). Másik fő látványossága a park déli részén található Diana Hercegnő emlékére felállított ovális szökőkút. A parkot a Serpentine tó osztja ketté. A park számos nagyszabású koncert helyszínéül szolgált. 2006-ban a Depeche Mode, 2003-ban a Bon Jovi, 1998-ban pedig Michael Flatley koncertjének adott helyet a park. A parkban megrendezett leghíresebb koncert a Bob Geldof által szervezett 2005. július 2-án megrendezésre került Live 8 koncert volt.

London Hyde Park

Hyde Park

 • Megjegyzés: A park 05.00-24:00 között látogatható.
 • GPS koordináták: 51.5063652° (szélesség), -0.1697302° (hosszúság)
 • Cím: Rangers Lodge, Hyde Park, London W2 2UH
Legkedvezőbb repülőjegy árak Londonba – Malév, British Airways, Air France

– Kensington Palota (Kensington Palace)

A Kensington Kertben (Kensington Gardens) található Kensington Palota a királyi család egyik hivatalos rezidenciája. Napjainkban többnyire Harry herceg használja. 1997-ben a palotából szállították végső nyughelyére Diana Hercegnőt a Westminster Apátságba. A palota legfőbb látványosságai közé tartozik a Királyi Lépcsőház (King’s Staircase), a Viktória Királynő szobái (Victoria Rooms), a Királyi Díszruhák Gyűjteménye (Royal Ceremonial Dress Collection), és a Királyi Lakosztályok (King’s State Apartements) ahol a királyi gyűjtemény csodálatos festményeit csodálhatjuk meg.

London Kensington Palota - Kensington Palace

Kensington Palota – Kensington Palace

Sunken Garden Képgaléria
 • Belépőjegy: £6.25 és £12.50 között
 • Nyitvatartási idő: 10:00-18:00 között
 • Megjegyzés: Utolsó belépés a zárás előtt egy órával.
 • GPS koordináták: 51.5053234° (szélesség), -0.1876259° (hosszúság)
 • Cím: Kensington Palace Gardens, London W8
 • Hivatalos weboldal: Kensington Palace

– Millenium Híd (Millenium Bridge)

A londoni 370 méter hosszú és 4 méter széles Millenium Híd egy gyalogos függőhíd a Temze fölött. A híd a Bankside és a City városrészeket köti össze. 1998-ban kezdték el építeni, átadására 2010. június 10-én került sor. Az átadást követő napokban a hídon átkelők erős kilengést érzékeltek, ezért az áthaladó forgalmat megpróbálták először csökkenteni, ami nem hozott sikert, ezért a hidat teljesen lezárták, majd a szükséges módosítások elvégzése után 2002-ben újra megnyitották a nagyközönség előtt. A Millenium Híd déli részén található a Modern Művészeti Múzeum (Tate Modern), északi részétől nem messze pedig a Szent Pál Katedrális (St. Paul’s Cathedral).

London Millenium Híd - Millenium Bridge

Millenium Híd – Millenium Bridge

Éjszakai Képgaléria
 • GPS koordináták: 51.5101757° (szélesség), -0.0984382° (hosszúság)
 • Cím: Millenium Bridge, City of London, EC4V 3
1.000 hotel, hostel és budget szállás Londonban – 12 font/éjszaka/fő-től

– Windsor Kastély (Windsor Castle)

A Windsor Kastély Londontól nyugatra, 34 km-re található Berkshire megyében. A világ legnagyobb használatban lévő kastélyaként tartják számon. A kastély területe körülbelül 45 000 m2. A windsori kastély egyike a brit királyi család legfontosabb rezidenciáinak. II. Erzsébet brit királynő gyakran tölti szabadidejét a kastélyban. A királynő az Upper Ward keleti felében lakik, ami a látogatók elől el van zárva. A nyugati oldalon vannak a közhivatalok, ezeket a királynő távollétében kereshetjük fel. 1992. novemberében hatalmas tűz pusztított a kastélyban, amely közel 100 szobát semmisített meg. A teljes felújítási munkálatok 1997-ben fejeződtek be, és közel 37 millió fontba kerültek. Ha a kastélyban járunk érdemes felkeresnünk az állami lakosztályokat (State Apartments), ahol a híres műkincsek között megtalálhatjuk, Rembrandt, Rubens és Michelangelo remekműveit is. A windsori kastély fő ékessége közzé tartozik a Szent György Kápolna (St. George’s Chapel), ahol évente istentiszteletet tartanak a lovagok részvételével. A kápolna számos király nyughelye (VIII. Henrik, I. Károly), és itt őrzik a Térdszalagrend zászlóit is. A királyi lakosztályokba a királynő távollétében sem szabad a belépés. Windsor Londonból busszal, Paddigtonból és Waterlooból pedig vonattal is megközelíthető. A kastély a londoni Heathrow repülőtértől mindössze 15 perces autóútra fekszik.

Windsor Kastély - Windsor Castle

Windsor Kastély – Windsor Castle

Képgaléria
 • Belépőjegy: £9.50 és £16 között
 • Nyitvatartási idő: 9:45-17:15 (márciustól-októberig); 9:45-16:15 (novembertől-februárig)
 • Megjegyzés: Utolsó belépés a zárás előtt 75 perccel.
 • GPS koordináták: 51.484215° (szélesség), -0.6032155° (hosszúság)
 • Cím: Windsor Berkshire SL4 1NJ
 • Hivatalos weboldal: Windsor Castle

Fel az oldal tetejére

Millenium Híd, Piccadilly Circus, Hyde Park, Windsor Kastély – London nevezetességei 4. rész
Értékelés

« »

Cimkék: Hyde Park, Kensington Palota, London, London nevezetességei, Millenium Híd, Piccadilly Circus, Szent Jakab Park, Windsor Kastély


Szóljon hozzá, vagy küldjön visszajelzést weboldaláról.

Szóljon hozzá!