Kezdőlap » Legnépszerűbb országok » Thaiföld » Thaiföldi utazás, nyaralás – Phuket, Phi Phi sziget, Bangkok
2

Thaiföldi utazás, nyaralás – Phuket, Phi Phi sziget, Bangkok 10/11/05

Szerző:

Thaiföld (Thailand) Thaiföld délkelet-ázsiai ország. Délen Malajzia, nyugaton az Andamán-tenger, keleten pedig Laosz és Kambodzsa határolja. A délen található Thai-öbölbe ömlenek az alföld folyói. Éghajlatára a trópusi monszun a legjellemzőbb, […]


Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés küldése e-mailen pdf

Thaiföld (Thailand)

Thaiföld délkelet-ázsiai ország. Délen Malajzia, nyugaton az Andamán-tenger, keleten pedig Laosz és Kambodzsa határolja. A délen található Thai-öbölbe ömlenek az alföld folyói. Éghajlatára a trópusi monszun a legjellemzőbb, kiadós esőkkel, főleg a nyári időszakban. Az éghajlatnak köszönhetően a legfontosabb mezőgazdasági termékük a rizs. Az ország nagy részét trópusi dzsungel borítja, amelyben nem ritkák az 50-70 méteres fák sem. A tengerpartokon a legelterjedtebb növények a pálmafák, némelyik az 50 méteres magasságot is eléri.

A thai kormány döntése alapján 2011. augusztus 11-től, a harminc napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól Thaiföldre történő utazásuk során. Amennyiben az utazó nem légi határátkelőhelyen lép be Thaiföldre, csak 15 napot tartózkodhat vízummentesen az országban. A nem turista célú, illetve a harminc napot meghaladó tartózkodáshoz továbbra is vízum szükséges, melyet a magyar állampolgárok a Thaiföldi Királyság Budapesti Nagykövetségén (1025 Budapest, Verecke út 79.) igényelhetnek.


Thaiföldi utazás, képek

A thaiföldi utazást választókat, csodálatos képek bemutatásával, és a helyszínek (Bangkok, Phuket, Phi Phi sziget) rövid ismertetésével segítjük, hogy jobban megismerhessék Thaiföld egzotikus világát.

– Bangkok

Thaiföld legnagyobb városa, és egyben fővárosa is, Bangkok. A városról rendkívül megoszlik a turisták véleménye. Leginkább egy állandóan zsúfolt, kaotikus közlekedésű, mindig nyüzsgő nagyvárosra emlékeztet, ahol a sivár egyszintes épületeket, hirtelen a magas felhőkarcolók váltják fel. Ha Bangkokban tartózkodunk, szánjunk időt néhány nevezetesség, köztük a Királyi Palota (Royal Palace), és a Smaragd Buddha Templom (Wat Phra Kaew) megtekintésére, mert felejthetetlen élményben lesz részünk.


– Phuket sziget (Phuket island)

A Thaiföldre utazó turisták legnépszerűbb és egyben legfelkapottabb üdülőhelye Phuket szigete. Thaiföld legnagyobb szigetét ma már híd köti össze a szárazfölddel, ezért nem csak légi úton, hanem autóval és busszal is megközelíthetjük. Phuket hátrányát, az infrastruktúra nagyon gyors fejlődése szolgáltatja. Nincs olyan eldugott hely a szigeten, ahol teljesen ki tudnánk kapcsolódni. A sziget teljes egészét autópályák szelik át, a homokos tengerparton végig szállodakomplexumok sorakoznak, különböző szórakozási, sportolási és fakultatív programokat kínálva. Aki a nyüzsgőbb életforma híve, annak mindenképpen jó választás lehet, ha felkeresi Phuket szigetét. A sziget leghíresebb része, a Phang Nga öböl (Phang Nga Bay), ahol a James Bond (007) szériájának egyik epizódját (Az aranypisztolyos férfi) is forgatták Roger Moore főszereplésével, még 1974-ben.

Thaiföld Phuket sziget (Phuket island)

Phuket – Phang Nga öböl

Thaiföldi utazás, nyaralás – Olcsó repülőjegyek Phuket szigetére

– Phi Phi sziget (Phi Phi island)

A Phi Phi szigetcsoport (Phi Phi Leh és a Phi Phi Don félsziget) mintegy 2 órányi hajóútra található Phuket szigetétől. A sziget teljesen ellentéte Phuket szigetének, itt nincsenek széles autópályák, luxus szállodák, és egymás mellett sorakozó szórakozóhelyek. Phi Phi a teljes kikapcsolódást kereső turisták, és a búvárkodás szerelmeseinek a szigete, ahol a trópusi növények, és a fehérhomokos tengerpart mellett, a türkiz színű tengert is megcsodálhatjuk. A sziget leghíresebb része a Maya strand (Maya Beach), ahol a The Beach (A part) című filmet is forgatták 2000-ben Leonardo DiCaprio főszereplésével.

Thaiföld Phi Phi sziget (Phi Phi island)

Phi Phi – Maya strand

Olcsó szállások Thaiföld szigetein – Phuket, Phi Phi, Koh Samui

– Szigetek (Koh Tao, Koh Samui, Krabi, Similan)

Thaiföld egy igazi trópusi paradicsom, ahol rendkívül sok sziget és szigetcsoport található. A szigetek strandjai fehérhomokkal borítottak, a kristálytiszta türkiz vízből gránitsziklák állnak ki, a trópusi növényzet szinte teljesen érintetlen.

– Kwai folyó és híd (Kwai river and bridge)

A Kanchanburi tartományban található (Bangkoktól kb. 130 km-re) Maeklong folyót (Kwai folyót) átszelő vasúti hidat, a II. világháború idején a hadifoglyokkal építették. A híd történetét a „Híd a Kwai folyón” című híres mozifilm is feldolgozta, amely méltán érdemelte ki 1958-ban az Oscar és Golden Globe díjakat. A híd közelében található a Jeath Háborús Múzeum (Jeath War Museum), és a háborús temető, amely közel 7000 hadifogoly földi maradványát őrzi.

Thaiföld, Kwai folyó és híd

Kwai folyó és híd

Olcsó repülőjegyek Thaiföld fővárosába Bangkokba – Lufthansa, KLM
– Úszópiac (Floating Market)

Pattaya központjától mintegy 14 km-re található az Úszópiac (Floating Market). A cölöpökön álló faházakat keskeny hidak kötik össze. Lehetőségünk van a hagyományos, úgynevezett longboat-tal körbe hajózni a piacot, illetve kedvünk szerint bárhol kikötni.

– Víz alatti világ (Underwater World)

A Pattaya déli részében található Underwater World létesítményben, 100 méter hosszú víz alatti alagútban, akril ablakokon keresztül csodálhatjuk meg a tenger víz alatti világát. A gazdag tengeri élővilág, mintegy 200 állatfajt, és közel 2500 tengeri állatot tartalmaz, köztük cápákat, delfineket, rájákat, teknősöket, skorpióhalakat.


– Tigris Templom (Tiger Temple)

A Kanchanburi tartományban található Tigris Templom (Tiger Temple), messze földön híres a szerzetesek által nevelt szelíd tigrisekről. A szerzetesek együtt reggeliznek a tigrisekkel, fürösztik és ápolják őket, játszanak velük, az illemszabályokra tanítgatják őket, egyszerű háziállatként tekintenek rájuk. Délelőtti órákban, amikor kicsit aktívabbak, akkor csak távolról lehet szemlélni őket. Kora délután jön el a simogatás ideje, amikor az ebéd után az árnyékban szusszanak egyet. Ilyenkor van módunk, hogy megsimogassuk őket, és fényképeket is készíthessünk róluk. Sajnos a sok látogató végett, egy tigrisnél mintegy 20 másodpercet tartózkodhatunk csak, majd tovább kell állnunk, hogy mindenkire sor kerülhessen. A kanyonban rendkívül sok tigris és tigriskölyök található, így biztosan több jól sikerült képet tudunk majd készíteni. Minden tigris mellett önkéntes gondozók tartózkodnak, akik felügyelik a simogatást, és a kölyöktigrisekkel is játszadoznak. A simogatás ideje kora délutántól (14:00-tól), mintegy 4-5 órán keresztül tart.

Thaiföld Tigris Templom (Tiger Temple)

Tigris Templom – délutáni simogatás

– Szafari Park (Safari World)

A Koh Kong szigetén található 64 hektáros Szafari Park (Safari World), közel 800 egyéni trópusi állatnak, és 100 állatfajnak ad otthont. Délelőtt és délutánonként különböző bemutatókkal, show műsorokkal (delfin show, krokodil show, madár show) szórakoztatják az odalátogató turistákat. Az óriási parkban, gyönyörű környezetben, tigriseket, oroszlánok, zsiráfokat, struccokat, hüllőket, és sok-sok egzotikus állatot csodálhatunk meg.

– Egzotikus állatok (Exotic animals)

Thaiföld állatvilága rendkívül változatos. Az ország legismertebb emlőse az elefánt, de utunk során sok vadon élő állattal is találkozhatunk, köztük tigrisekkel, vaddisznókkal, szarvasfélékkel. A leggyakrabban előforduló állat a majom, az ország minden vidékén fellelhetőek. Thaiföldi utazásunk során néhány egzotikus állattal is találkozhatunk, köztük repülő gyíkkal, iguanaval, papagájjal, macska kígyóval, skorpióval.

Fel az oldal tetejére

Thaiföldi utazás, nyaralás – Phuket, Phi Phi sziget, Bangkok
Értékelés

« »

Cimkék: Bangkok, nevezetesség, nyaralás, Phi Phi, Phuket, sziget, Thaiföld, utazás


Szóljon hozzá, vagy küldjön visszajelzést weboldaláról.

2 hozzászólás

 
Sz Sándor 2014. december 8. Válasz

Szomorúság tölt el, azokat a vastag láncokat látva…az emberiség lassan de biztosan mindent bekebelez és elpusztít … :–(

 
.Niky. 2015. február 3. Válasz

Van egy film, nézd meg: Univerzum – A szerzetes és a tigris
Még mindig jobb soruk van,mint ha orrvadászok áldozatai lettek volna. :).

Szóljon hozzá!