Kezdőlap » Utazások » Külföldi utazások » British Airways Top 10 célállomás 2011.
0

British Airways Top 10 célállomás 2011. 11/01/12

Szerző:

Mint minden évben, így a 2011-es évre is elkészítette a British Airways légitársaság a legnépszerűbb 10 célállomás listáját (British Airways Top 10 Destinations for 2011). Willie Walsh, a légitársaság vezérigazgatója […]


Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés küldése e-mailen pdf

Mint minden évben, így a 2011-es évre is elkészítette a British Airways légitársaság a legnépszerűbb 10 célállomás listáját (British Airways Top 10 Destinations for 2011). Willie Walsh, a légitársaság vezérigazgatója elmondása szerint a toplista a turisták által a 2011-es évben felkeresendő legnépszerűbb célállomásokat tartalmazzák. A listában egyaránt megtalálhatóak a 24 órás városok (New York, Las Vegas, Tokió) és a Karib-tengeri valamint az Indiai-óceán helyszínei, de meglepő módon a toplista élére egy észak-afrikai város, Marrákes került. A vezérigazgató szerint nem meglepő Marokkó első helyezése, Marrákes (Marrakech) ősi emlékeit megtartva, mára egy modern környezetű város lett, az olcsó szállás, az alacsony élelmiszer árak, és a bevásárlás lehetősége egyre jobban vonzza a turistákat.

A British Airways (BA) légitársaság nemrég vezette be az utazási csomag (Dynamic Packaging) szolgáltatását, amely lehetővé teszi, az utazni vágyok számára, hogy egyből a szálláshelyüket is lefoglalhassák a repülőjegyük mellé.

British Airways Top 10 célállomás 2011.
  1. Marrákes (Marokkó)
  2. San Diego (Egyesült Államok)
  3. New York (Egyesült Államok)
  4. Saint Kitts és Nervis (Karib-térség)
  5. Puerto Rico (Egyesült Államok)
  6. Maldív-szigetek
  7. Tokió (Japán)
  8. Las Vegas (Egyesült Államok)
  9. Mauritius
  10. St. Lucia (Karib-térség)

– 1. hely: Marrákes (Marokkó)

Marrákes (Marrakech) vagy ahogyan a helyiek nevezik a Vörös Város (Red City), Marokkó gyöngyszeme. Az Atlasz-hegység és a Szahara kiváló lehetőségeket nyújt a kirándulni vágyó turistáknak. Marrákesben található Marokkó és egyben egész Afrika legnagyobb forgalmú hagyományos piaca, a Dzsema el Fna. Marrákes, amely Marokkó 4. legnagyobb városa, kiváló lehetőséget nyújt azoknak a turistáknak, akik keresik a régi kultúra emlékeit, és az utazást is szeretnék szűkebb keretük között megszervezni.

Marrákes, Marrakech - Marokkó

Marrákes vasútállomás

Legkedvezőbb repülőjegyek a világ minden tájára – Online foglalás

– 2. hely: San Diego (Egyesült Államok)

A Kalifornia államban található San Diego, amely az Egyesült Államok 8. legnagyobb városa, mindössze néhány mérföldre fekszik a mexikói határtól. San Diego egyik leghíresebb pontja a hajókikötő, ahol az amerikai hadiflotta egy része is állomásozik, köztük több nagy anyahajóval és rombolóval, cirkálóval, illetve tengeralattjáróval. San Diego leghíresebb nevezetessége az állatkert, a San Diego Zoo, mely a világ egyik legnagyobb állatkertje. Az állatkertben közel 800 állat és növényfaj, mintegy 4000 példánya található meg. San Diego városa ad otthont a minden évben szeptember végén megrendezésre kerülő San Diego-i Filmfesztiválnak, az esemény turisták ezreit csábítja a városba.

San Diego - Egyesült Államok

San Diego hajókikötő


– 3. hely: New York (Egyesült Államok)

New York, vagy ahogyan sokan nevezik a Nagy Alma (Big Apple), a hatalmas felhőkarcolók, a gazdasági élet (Wall Street), és a vásárlók fellegvára. A legforgalmasabb bevásárló nap az évben a Fekete péntek (Hálaadás utáni nap), ilyenkor az üzletek hajnal 04:00 órától várják a vásárlók rohamait. New York, az a város Párizs mellett, ahol rengeteg nevezetesség és látványosság is megtalálható, többek között a Szabadság-szobor, a Central Park, az Empire State Building épülete, vagy éppen a Guggenheim Múzeum.

New York - Egyesült Államok

New York

– 4. hely: Saint Kitts és Nervis (Karib-térség)

Saint Kitts (St. Kitts) egy Karib-tengeri szigetállam. Saint Kitts szigetét Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1493-ban, még második útja során. A Kis-Antillákhoz tartozó St. Kitts, és a vulkanikus eredetű Nevis sziget, mindössze 3 km-re fekszik egymástól. A két szigetet még az angolok gyarmatosították, de függetlenségüket 1983. szeptember 19-én kiáltották ki, jelenleg az ENSZ és a Nemzetközösség tagjai. Saint Kitts szigetén található a Brimstone Hill Fortress Nemzeti Park, amely a kulturális világörökség (UNESCO) részét képezi.

Saint Kitts és Nervis - Karib-térség

Saint Kitts és Nervis

100.000 szállás világszerte – Online szállásfoglalás, Vendégértékelések

– 5. hely: Puerto Rico (Egyesült Államok)

Puerto Rico a Nagy-Antillák szigetvilágának legkeletebbre fekvő tagja. A szigetország, amelyet Kolumbusz fedezet fel még a második útja alkalmával (1493. november 19-én), az Amerikai Egyesült Államok társult állama. A sziget fő tengelyét egy hegység alkotja, melynek legmagasabb pontja (1338 méter) a Punta. Puerto Rico legjelentősebb bevételi forrása az idegenforgalomból származik.

Puerto Rico

Puerto Rico


– 6. hely: Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek (Maldives) az Indiai-óceánon található, 19 szigetcsoportból álló lánc, délnyugatra Indiától és Srí Lankától. A szigetcsoport észak-déli irányban kb. 800 km hosszan nyúlik el kicsivel az Egyenlítőn túlra. A szigetország 1192 szigetből áll, amelyből kb. 200 lakott, további 87 a turisták részére fenntartott hely. A szigetek összterülete mintegy 300 km2, és a legnagyobb sziget területe sem több 13 km2-nél. A Guinness Rekordok Könyve szerint, a szigetország rendelkezik a legalacsonyabban fekvő legmagasabb ponttal, tekintettel arra, hogy a Maldív-szigetek legmagasabb pontja mindössze 2,4 m tengerszint fölött. A legfőbb közlekedési eszköz a hajó, autók és utcák csak a fővárosban (Malé) ill. Fuvamullah-szigeten található. A Maldív-szigetek nemzeti össztermékének (GDP) nagy részét a turizmus adja.

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

– 7. hely: Tokió (Japán)

Tokió, Japán legnagyobb szigetén, Honsún fekszik. Tokióban közel 13 millió ember él. A város, amely 23 kerületből, Tamából (Nyugat-Tokió) és a szigetekből áll, a gazdasági élet egyik kiemelkedő központja. Tokióban, ahol a világ 2. legnagyobb tőzsdéje (Tokyo Stock Exchange, Nikkei) is működik, számos híres nagyvállalat (Sony, Canon) székhelye is megtalálható. Tokió leghíresebb múzeuma, az Ueno Parkban található Tokiói Nemzeti Múzeum, amely egyben az ország legnagyobb múzeuma. Japán messze földön híres a vendéglátásáról. Tokió városában a világ minden konyhája képviselteti magát, előkelő éttermek ezrei várják az ínyencségeket és a japán konyhát (sushi) kedvelő turistákat.

Tokió - Japán

Tokió


– 8. hely: Las Vegas (Egyesült Államok)

A Nevada államban található Las Vegas, a világ legnagyobb szórakoztató központja, a non-stop éjszakai élet, és a szerencsejáték fellegvára. Az Egyesült Államok 2. legnagyobb, 6.852 szobával büszkélkedő 30 emeletes szállodája (MGM Grand) is itt található, de rajta kívül számos kaszinó és luxus szálloda (Bellagio, The Mirage, Caesars Palace, Luxor, Venetian) is felelhető még Las Vegas 6,8 km hosszú híres sugárútján (Las Vegas Strip). Las Vegas a Mojave-sivatagban fekszik, légkörét a szubtropikus száraz éghajlat jellemzi, csapadék alig hullik, az évben kb. 300 nap bőséges napsütéssel telik.

Las Vegas - Egyesült Államok

Las Vegas Strip

– 9. hely: Mauritius

A korallzátonyokkal körülvett Mauritius egy trópusi paradicsom, pálmafákkal övezet fehérhomokú strandjaival, hatalmas vízeséseivel, mély krátertavaival, csodálatos látványt nyújt az oda utazó turistáknak. A Black River szurdokban található nemzeti park, a világörökség (UNESCO) részét képezi, ez ad otthont a különleges növény és állatvilág számára, az egzotikus állatok közül itt olyanokkal találkozhatunk, mint a rózsaszín galamb vagy a mauritiusi repülő róka.

Mauritius

Mauritius


– 10. hely: St. Lucia (Karib-térség)

St. Lucia a fotósok álma, a szinte érintetlen sziget, zöld hegyeivel és trópusi erdőivel lenyűgöző látványt nyújt. St. Lucia szigetén minden évben rengeteg kulturális esemény is megrendezésre kerül, májusban a Jazz Fesztivált, júniusban pedig a Szent Lucia farsangot tekinthetik meg az érdeklődök.

St. Lucia - Karib-térség

St. Lucia

Fel az oldal tetejére

British Airways Top 10 célállomás 2011.
Értékelés

« »

Cimkék: British Airways, Las Vegas, Maldív-szigetek, Mauritius, New York, nyaralás, sziget, top, utazás


Szóljon hozzá, vagy küldjön visszajelzést weboldaláról.

Szóljon hozzá!