Kezdőlap » Legnépszerűbb repülőterek » Budapest - Ferihegy » Ferihegy – Budapesti nemzetközi repülőtér – Ferihegy Airport
0

Ferihegy – Budapesti nemzetközi repülőtér – Ferihegy Airport 10/09/13

Szerző:

– Ferihegyi repülőtér (IATA: BUD, ICAO: LHBP) Az 1950. május 7-én megnyitott és a Budapest Airport Zrt. által üzemeltetett budapesti Ferihegyi nemzetközi repülőtér (Ferihegy Airport, Budapest Ferihegy) vagy új nevén […]


Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés küldése e-mailen pdf

– Ferihegyi repülőtér (IATA: BUD, ICAO: LHBP)

Az 1950. május 7-én megnyitott és a Budapest Airport Zrt. által üzemeltetett budapesti Ferihegyi nemzetközi repülőtér (Ferihegy Airport, Budapest Ferihegy) vagy új nevén a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Magyarország 5 nemzetközi repülőtere (Debrecen, Győr-Pér, Pécs, Sármellék) közül a legforgalmasabb és legismertebb. A Ferihegyi repülőtér Budapest központjától 16 km-re dél-keletre a XVIII. kerületben található. Két betonozott (3010 m és 3707 m hosszú) párhuzamos kifutópályával rendelkezik, amelyeken több mint 100 légitársaság repülőgépei szállnak fel és le. Ferihegyre több mint 50 légitársaság jár menetrend szerint és 100 városba lehet közvetlenül eljutni. A repülőtéren öt terminál található (1, 2A, 2B, SkyCourt, GAT).

100.000 szállás világszerte – Magyar kezelőfelület, Biztonságos fizetés
Ferihegyi repülőtér - Budapest Ferihegy - Ferihegy Airport

Ferihegyi repülőtér – Budapest Ferihegy


– Ferihegy Terminál 1

Az 1. terminált napjainkban a fapados (diszkont) légitársaságok használják. Ide érkeznek többek között az easyJet, Wizz Air, Germanwings légitársaságok utasai.

A Budapest Airport 2012. május 30-tól a ferihegyi Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálját ideiglenesen bezárja. A korábban innen indult, és ide érkező járatok (pl.: easyJet, Wizz Air), továbbá a 2-es terminált használják.

– Ferihegy 2A és 2B Terminál

A 2A terminál 2008. márciusától a schengeni határokon belülre induló járatokat szolgálja ki. Ezt a terminált használja többek között a Malév, az Air France, a KLM, a Lufthansa, és az Alitalia légitársaság is. A 2B terminál pedig kizárólag a schengeni határokon kívülre induló járatokat szolgálja ki. A 2B terminált többek között a British Airways, a Delta Air Lines, az Aeroflot, a Turkish Airlines, és a Malév légitársaság használja.

– Ferihegy 2 SkyCourt (Égi Udvar) Terminál

Az újonnan megépülő Ferihegy 2 SkyCourt (Égi Udvar) terminál, a Ferihegy 2-es terminál A és B utasforgalmi csarnokát köti össze. A rangos Tierney Clark-díjat is elnyerő 40.000 m2-es központi csarnok földszintjén, az indulási oldalon üzletek, a félemeleten éttermek, kávézok, és bárok találhatóak. A SkyCourt (Égi Udvar) 40%-al növeli a repülőtér check-in területét, ezáltal jelentősen csökkentve a várakozási időt.

Olcsó repülőjegyek New York, London, Párizs, és más nagyvárosokba!

– Ferihegy GAT Terminál

A GAT terminál közvetlenül az 1-es terminál mellett található, amely a kis- és magángépek fogadására szolgál, belföldi és külföldi viszonylatban egyaránt.

Terminálok megközelítése tömegközlekedéssel:

Az 1-es terminál a Kőbánya-Kispest metróvégállomástól induló 93-as BKV járattal, a 2A és 2B terminálok az ugyan innen induló 200E reptéri buszjárattal, valamint az összes terminál a Nyugati pályaudvartól induló személy és gyorsvonatokkal közelíthető meg. A Nyugati pályaudvarról munkanapokon mintegy 50, hétvégeken közel 40 járat áll rendelkezésre, hogy kevesebb mint fél óra alatt, mindössze 300 Ft-ért elérjük a repülőteret.


Terminálok megközelítése gépkocsival:

Gépkocsival az M1 és M7-es autópályáról érkezve, az alábbi útvonalon végighaladva, a belvárost is kikerülve lehet leggyorsabban elérni a Ferihegyi repülőteret:

 1. M1 és M7 autópálya
 2. Budaörsi út
 3. Nagyszőlős utca
 4. Bocskai út
 5. Október 23. utca
 6. Irinyi József utca
 7. Petőfi híd
 8. Ferenc körút
 9. Üllői út
 10. Nagyvárad tér (érintve)
 11. Üllői út
 12. Ferihegyi repülőtérre vezető út
 13. Kőbánya-Kispest metróállomás (érintve)
 14. Ferihegyi repülőtérre vezető út

Gépkocsival az M5-ös autópályáról érkezve, az alábbi útvonalon végighaladva, Vecsést is kikerülve lehet leggyorsabban elérni a Ferihegyi repülőteret:

 1. M5 autópálya
 2. M0 autópálya
 3. 4-es út
 4. Ferihegyi repülőtérre vezető út

Gépkocsival az M3-as autópályáról érkezve, az alábbi útvonalon végighaladva, lehet leggyorsabban elérni a Ferihegyi repülőteret:

 1. M3 autópálya
 2. 3-as út
 3. Gödöllő (érintve)
 4. 3-as út
 5. Kerepes (érintve)
 6. Kistarcsa (érintve)
 7. M0 autópálya
 8. 4-es út
 9. Ferihegyi repülőtérre vezető út

A repülőtérről busszal visszaindulva, a Kőbánya-Kispest metróvégállomástól induló kék metrót használva, mintegy 20 perc alatt érhetjük el Budapest központját a Deák Ferenc teret.

Malév légitársaság Budapest Ferihegy

Malév légitársaság – Hungarian Airlines


Repülőtér információk:

Fel az oldal tetejére

Ferihegy – Budapesti nemzetközi repülőtér – Ferihegy Airport
Értékelés

« »

Cimkék: Budapest, Ferihegy, légitársaság, Malév, repülőtér, terminal, tömegközlekedés, Wizz Air


Szóljon hozzá, vagy küldjön visszajelzést weboldaláról.

0 hozzászólás

Szóljon hozzá!